Clubul elevilor și copiilor Corabia

Despre club

S-a înființat la data de 1 noiembrie 1953 sub numele de Casa Pionierilor, pentru ca mai târziu să-și schimbe numele în Casa Pionierilor și Șoimilor Patriei. Actuala titulatură datează din 1989.
Activitatea unității s-a desfășurat de la început în cadrul unor cercuri, la care au participat și participă copii și școlari din oraș. Primele cercuri cu care unitatea și-a început activitatea au fost cele de pictură, carturi, navo-modele și mandoline. Numărul acestora a urcat, ajungând la 24 în perioada 1970-1975. În prezent la Clubul Copiilor și Elevilor sunt 6 cercuri.
Dintre cele mai importante cercuri, care de-a lungul anilor au atras un număr mare de copii și au avut rezultate deosebite la concursuri, amintim: Arheologie, Teatru de păpuși, Atelierul fanteziei, Floricultură, Tapiserie-Tricotaje, Carting, Navomodele, Ansamblu folcloric, Dansuri populare.
Prin întreaga sa activitate, această unitate a contribuit substanțial la stimularea și dezvoltarea creativității copiilor, la formarea gustului pentru frumos și educarea sensibilității. Clubul Copiilor se implică în viața comunității locale, participând alături instituțiile de cultura și școlile din oraș la diferite evenimente.
Eforturile conjugate ale colectivului de cadre didactice, ale autorităților locale, ale copiilor și părinților au făcut ca prestigiul unității să crească și să fie cunoscută pe plan național și internațional.
În fiecare an Clubul Copiilor și Elevilor organizează concursuri pentru copii. Cel mai important este Concursul National de Folclor Pentru Copii și Tineri  „Floare de tei”.

Alte cluburi sportiv-școlare care funcționează pe raza teritorială orașului Corabia, județul Olt:

  • Clubul Școlar Sportiv Corabia;
  • S.S. Danubius Corabia;
  • C.S. Almar Sport Corabia;
  • S. Dinamo Zen-Do.
Sari la conținut