Biblioteca orășenească „Virgil Mazilescu”

„Petrece-ți timpul într-un mod plăcut …, intrând în lumea minunată a cărților!”

Biblioteca Orășenească  „Virgil Mazilescu” – Corabia – face parte din rețeaua bibliotecilor publice din țara noastră și dispune de un fond de carte ce numără aproximativ 60000 de volume repartizate conform clasificării zecimale universale, în cele zece clase ale cunoașterii , începând de la generalități , clasa  0,  până la clasa a 9-a – istorie, geografie.

Casa de Cultură​

Casa de Cultură Corabia a luat ființă în anul 1953, cu un activ de trei salariați. Pe parcursul timpului și-au organizat activitatea pe diverse domenii: artistice, cultural, științifice.
În rândurile următoare voi încerca să expun principalele forme de activitate desfășurate de către această unitate.

Înființat în 1974, Ansamblul “Dunărea” a obținut succese remarcabile atât în țară cât și în străinătate:
– Locul –I- și medalia de aur la Festivalul Național de Folclor în anii 1977-1988.
A participat la mai multe festivaluri interjudețene: Sibiu, Borșa-Maramureș, Herculane, Călimănești, Rupea-Brașov.
Pe plan internațional a câștigat în anul 1981 Marele Premiu la Festivalul Național de Folclor de la Annemasse – Franța, locul I- la Festivalul Internațional de Folclor al țărilor de la Dunăre din Ungaria în 1978, locul I – la Festivalul Internațional de la Bursa și Kyutahia în Turcia 1979, premiul I – a Festivalul viei și vinului-Kavadarci-Macedonia.
A mai participat la multe alte festivaluri de folclor din Iugoslavia, Bulgaria, Elveția, Franța.

Muzeul de Arheologie și Etnografie

Muzeul a fost înființat în 1951, cu un profil mixt: istorie, etnografie, științele naturii. Clădirea, monument istoric, a fost construită în 1907. Expoziția muzeului este structurată pe două sectoare: artă populară și istorie veche. Bogăția așezării de la Celei, începând cu urmele neolitice și până în evul mediu, a alimentat mereu patrimoniul muzeal. Colecțiile conțin piese arheologice, arme, unelte, ustensile casnice, ceramică, podoabe, numismatică, statuete din bronz și marmură, monumente funerare, piese de arhitectură, piese epigrafice de o remarcabilă calitate, tezaure bizantine. Li se adaugă piese de științe ale naturii, paleontologie, de floră și faună din zonă. De asemenea, o selectivă colecție de etnografie și artă populară, cuprinzând unelte și ustensile legate de agricultură, pescuit, creșterea animalelor, tradiții, piese de port popular.

Sari la conținut