Portul turistic

Portul Corabia este un port la Dunăre care are o vechime de peste 130 de ani. Construit inițial la 2 km în amonte față de actuala locație, vechiul port era destinat mai ales expediției de produse agricole. Din 1984, portul este strămutat în actualul său amplasament, dispunând la ora actuală de un front de acostare la Dunăre de 1.126 metri și de 15 dane de acostare și operare.

Hotelul „Împăratul Traian”

Hotelul „Împăratul Traian” din Corabia este un monument istoric din orașul Corabiajudețul Olt. Această clădire, reprezentativă pentru stilul arhitectural neoromânesc, a fost construită în 1910 și deține o suprafață utilă de 500 mp și 20 de camere.

Cinematograful „Dunărea”

În 1927 se înființează aici și un cinematograf înzestrat cu aparatură de proiecție modernă, cu o sală de 400 de locuri (a funcționat până în anul 2004 sub denumirea „Dunărea”.

Parcul Carol I

Parcul a fost reabilitat în anul 2015 modernizându-se aleile și mobilierul urban dintre bătrânii copaci și construindu-se un foișor central din lemn.

Piața Independenței

Aici sunt amplasate două busturi: domnul Mihai Viteazul și preotul Radu Șapcă.

Monumentul Independenței din Piața Independenței

Înconjurat de o perdea circulară de conifere în mijlocul pieței pietonale se află monumentul dedicat Războiului de Independență din 1877. 

Catedrala „Sf. Treime”

Între 1885-1907 se construiește această monumentală biserică care are șase turle și seamănă din punct de vedere arhitectural cu un lăcaș de cult din Craiova. 

Muzeul de Arheologie și Etnografie

În apropierea catedralei și Primăriei se află și clădirea muzeului orașului Corabia, închis și înconjurat de schele (este reabilitat).

Cetatea Sucidava

Fortificația de la Celei se află la o distanță de aproximativ 170 km distanță de București. Pe promontoriul înalt situat deasupra bătrânului Danubius s-au găsit urme ale unei așezări neolitice aparținând culturii Vădastra, apoi sucii, ramură a geto-dacilor, își stabilesc aici capitala economică și militară și construiesc o fortificație (suci + dava = Sucidava).

Faleza Dunării

În acest loc, vechiul loc de plajă al localnicilor, modern amenajat acum din inițiativa a doi investitori privați, Dunărea este lată și împărțită în două brațe de o insulă prelungă, năpădită de vegetație de luncă. Se poate sta pe șezlong la plajă, se poate închiria un skyjet și faleza are un parc și un port turistic.

Sari la conținut